top of page
Yazarın fotoğrafıAhmet Şükrü Gürbüz

500 DAYS OF SUMMER

"500 Days of Summer" (2009), Marc Webb'in yönettiği bir romantik komedi-drama filmidir. Film, geleneksel aşk hikayelerinin aksine, aşkın karmaşıklığını ve gerçekliğini ele almaktadır. İşte filmin özeti:

Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt), Los Angeles'ta bir kartvizit şirketinde çalışan bir gençtir. Tom, hayalperest bir romantiktir ve gerçek aşkı bulmak için sabırsızlanmaktadır. Bir gün, şirkete Summer Finn (Zooey Deschanel) adında bir kadın stajyer gelir ve Tom ona hemen aşık olur.

Tom, Summer'ın ilgisini çekmeye çalışır ve zamanla ikisi arasında bir ilişki başlar. Ancak Summer, ilişkilerini "arkadaşça" olarak tanımlamaktadır ve gerçek bir bağlılık istemediğini söyler. Tom, ilişkilerinin sadece yaz aşkı olmadığını düşünse de Summer'ın tutarsız davranışları, onu sürekli bir belirsizlik içinde bırakır.

Film, Tom ve Summer'ın ilişkilerinin 500 gün boyunca farklı zaman dilimlerinde ilerlediği sahneleri izler. Bazı günlerde ikisi çok mutludur ve birbirlerine olan bağları güçlenir, ancak diğer günlerde ayrılık ve hayal kırıklığıyla karşılaşırlar.

Tom, Summer'ın kalbini kazanmak için çaba sarfederken, izleyicilere aşkın karmaşıklığı, beklentilerle gerçeklik arasındaki çatışma ve ilişkilerin karmaşık doğası hakkında derin bir anlayış sunulur. Film, Tom'un gerçek aşkı bulma yolculuğunu ve Summer'ın kalbindeki gerçek duyguları keşfetme sürecini anlatır.

Sonunda, Tom ve Summer'ın yolları ayrılır ve Tom, kalbinin kırılmasına rağmen, hayatına devam etmeye karar verir. Tom, bir mimarlık firmasında çalışmayı sürdürürken, bir yandan da kendini keşfetme ve hayallerine ulaşma yolunda ilerler.

"500 Days of Summer", romantik ilişkilerin karmaşıklığını ve beklentilerle gerçeklik arasındaki çelişkiyi başarılı bir şekilde ele alırken, izleyicilere aşkın sadece mutluluk ve romantizm olmadığını gösterir.


12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page