top of page
Yazarın fotoğrafıAhmet Şükrü Gürbüz

Kill Bill: vol. 1

Film, "The Bride" olarak bilinen Beatrix Kiddo'nun (Uma Thurman) öyküsünü anlatır. Bir zamanlar "Bill" adlı bir suikastçının liderliğini yaptığı Deadly Viper Assassination Squad (Ölümcül Engerek Suikast Timi) adlı bir örgütün bir üyesiydi. Beatrix, hamile olduğu ve evlenmeye karar verdiği bir sırada diğer tim üyeleri tarafından saldırıya uğrar. Düğün töreni sırasında, Beatrix ve düğünde bulunan herkes, olayı gerçekleştiren grubun üyeleri tarafından acımasızca öldürülür.

Beatrix, bir süre komada kalır ve dört yıl sonra uyanır. Uyanır uyanmaz intikam alma planları yapmaya başlar. Beatrix, sırasıyla Vernita Green (Vivica A. Fox), O-Ren Ishii (Lucy Liu), Budd (Michael Madsen) ve Elle Driver (Daryl Hannah) adlı dört suikastçıyla yüzleşir. Her bir düşmanıyla yüzleşirken, geçmişteki ilişkileri, kin ve öfkeyle dolu anıları tekrar ortaya çıkar.

Film, Beatrix'in intikam yolculuğunu anlatırken, geriye dönüşlerle Beatrix'in geçmişini ve Deadly Viper Assassination Squad'in nasıl bir araya geldiğini açıklar. Aksiyon, dövüş sahneleri ve Tarantino'nun imza niteliğindeki diyaloglarıyla dolu olan film, stilize bir şekilde sunulan şiddetle dikkat çeker.

"Kill Bill: Vol. 1", Beatrix Kiddo'nun intikam yolculuğunun sadece ilk bölümüdür ve film, yoğun aksiyonu ve sürükleyici öyküsüyle izleyicileri merakla ikinci bölümü beklemeye yönlendirir.


10 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


Ahmet Gürbüz
Ahmet Gürbüz
Jun 01, 2023


Like
bottom of page